Icoon sales
Wat is project sourcing en wat zijn de voordelen voor je bedrijf?

Wat is de kracht van EGHT? Meer sales power voor bedrijven waar en wanneer ze die nodig hebben op basis van project sourcing. Onze sales experts helpen jouw bedrijf groeien!

Je hebt vast al wel eens van project sourcing gehoord, maar weet je ook precies wat dit inhoudt en wat de voordelen van (sales) project sourcing zijn voor je bedrijf?

Ik vertel het je graag hieronder:

WAT IS PROJECT SOURCING EN WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR JE BEDRIJF?

Project sourcing is de strategische – meestal tijdelijke – uitbesteding van een project of bedrijfsactiviteit aan een externe partner, expert of dienstverlener.

Op die manier kan jij je volledig focussen op je core business, terwijl de uitbestede activiteit net tot de core business van de externe expert behoort en daardoor sneller, efficiënter en/of beter wordt uitgevoerd.

In het geval van EGHT is ‘sales project sourcing’ de tijdelijke tewerkstelling van sales experts in je bedrijf om je verkoop of sales te verbeteren en je bedrijf te helpen groeien.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN PROJECT SOURCING?

1. Jij kan je focussen op je core business

Ik heb het stiekem al gezegd, maar één van de grootste voordelen van project sourcing is dat je collega’s en jij zich kunnen focussen op je core business.

Project sourcing laat je toe om ‘structureel’ aan je organisatie te werken, brandjes blussen wordt dan vermeden.

2. Vacatures worden sneller ingevuld

Een vacature die niet ingevuld raakt? Dat kan bijzonder lastig en slepend zijn. In het beste geval legt dit meer druk op andere werknemers, in het slechtste geval is dit een echte handicap voor je bedrijf.

Dankzij project sourcing kan je vacatures sneller invullen en opvangen met gekwalificeerde medewerkers zonder dat er gaten ontstaan in je bedrijf. Dat brengt rust in je organisatie.

Door een externe expert in te zetten geef je ook blijk van een echte inspanning om je organisatie vooruit te helpen. Vacatures die te lang openstaan geven immers geen goede indruk bij medewerkers en potentiële kandidaten.

3. Meer flexibiliteit voor je bedrijf

Als jij een of meerdere goede sourcing partners in de arm neemt, dan kan jij je focussen op je core business mét een flexibele schil aan externe partners die je ondersteunen waar en wanneer je ze nodig hebt.

Eigen personeel aannemen en ontslaan is vaak een enorme uitdaging en kost soms ook erg veel geld. Een contract met een externe dienstverlener stopzetten levert geen problemen op, sterker nog, het is eigen aan werken op projectbasis.

Op die manier kan je de ondersteuning van je bedrijf steeds afstemmen op de uitdagingen die aan de orde zijn. Flexibel en efficiënt!

4. Je koopt instant kwaliteit, ervaring en efficiëntie in

Ondersteunende diensten worden er vaak maar wat bijgenomen door vaste interne collega’s, terwijl je deze collega’s eigenlijk beter kan inzetten voor je core business.

Ze moeten immers vaak een moeizame leercurve of opleidingstraject volgen en doen er vaak erg lang over om die extra relevante ervaring op te bouwen en goed in te zetten.

Via project sourcing doe je instant beroep op de expertise en skills van een vakexpert met een brede ervaring uit verschillende projecten.

Bovendien zijn zulke consultants afwisseling gewend en kunnen ze zich zéér snel inwerken in jouw bedrijf. Gevolg? De dienst wordt beter, sneller en efficiënter uitgevoerd.

Verder weet je dankzij (vooraf) contractueel vastgelegde afspraken en key performance indicatoren (KPI’s) precies waar je aan toe bent!

5. Je krijgt een onafhankelijk en fris perspectief

Als zaakvoerder of interne medewerker is het vaak moeilijk om een volledig objectieve kijk te hebben op je bedrijf, je team of zelfs individuele projecten.

Perspectieven worden vaak wat vertroebeld door persoonlijke belangen, bepaalde relaties en verhoudingen, interne bedrijfspolitiek, enz.

Een externe expert daarentegen komt je bedrijf binnen met een objectieve houding en een visie waarbij de uitwerking en optimalisatie van een bedrijfsproject of -doel centraal staat.

Zo’n expert brengt vaak ook een frisse kijk mee op de zaken en introduceert nieuwe ideeën en beproefde succesformules.

6. Meer ruimte voor rendabele investeringen

Als je structureel beroep doet op project sourcing, dan hoef je bepaalde investeringen zelf niet meer te maken (bedrijfswagen, tablet, GSM, etc.).

Dat geld kun je dus inzetten voor andere nuttige investeringen: marketing, onderzoek en ontwikkeling, aflossen van kredieten. Lees: investeringen die je rentabiliteit en groei vergroten.

Anders gezegd: dankzij project sourcing krijg je een betere liquiditeitspositie en meer solvabiliteit zonder dat je winstgevendheid verandert.

7. Perfect te budgetteren voor langere termijn

Naast kwaliteitsafspraken worden bij project sourcing ook de dagen en te verwachten kosten van de externe partij duidelijk afgebakend.

Project sourcing valt dan ook perfect te budgetteren voor langere termijn. Geen onaangename verrassingen!

Extra bonus: project sourcing geeft je tijd om oplossingen op lange termijn beter voor te bereiden.

AL EENS GEDACHT AAN SALES PROJECT SOURCING?

Vond je deze voordelen van project sourcing interessant? Alvast bedankt om dit artikel te delen via jouw sociale media.

Wil jij

  • jezelf kunnen focussen op je core business,
  • meer ademruimte in je persoonlijke en zakelijke leven,
  • én je bedrijf en verkoop laten groeien op een snelle, maar duurzame manier?

Dan is sales project sourcing een ideale oplossing voor jou. Onze experts geven je sales en marketing een boost zodat jij weer tijd krijgt om je bedrijf en leven in balans te krijgen.

Interesse? Neem even contact met ons op, zodat we kunnen kijken of en zo ja hoe we je EGHT kunnen helpen.

Icoon sales